Zoek
IPV - Voedingsindustrie
NL FR
 

Home


Brochure "Kortcyclische arbeid, kan het ook anders?"

 

Is er in jouw bedrijf nog veel kortcyclisch of repetitief werk? Deze jobs verrijken of verruimen zal je winst opleveren. Maar ook in andere gevallen loont het de moeite om jobs 'actiever' te maken, omdat de betrokkenheid van medewerkers hierdoor stijgt. Download de brochure die Flanders Synergy hierover maakte in opdracht van IPV.

 


Nieuw in het opleidingsaanbod: welzijn op het werk

 

Hoe 'gezond' is de werkomgeving? Zijn er klachten die verband houden met stress? Vallen mensen uit met burn-out? Hoe 'werkbaar' is het werk voor medewerkers die het fysiek of mentaal zwaar hebben? Bekijk het eens ruimer dan de wettelijke verplichtingen, het gaat hier immers om het grootste kapitaal in je organisatie: je medewerkers!

 


Welzijn op het werk, met het 'Huis van Mora'

 

Werknemers die graag komen werken, zijn meer betrokken en presteren beter. Daarom gaf Mora haar hr-beleid een extra impuls met het 'Huis van Mora'. Een handige tool om te onderzoeken wat er al is en wat nog beter kan. Het project speelt in op enkele bekommernissen van het personeel. En geeft het bedrijf nieuwe vitaminen om ertegenaan te gaan.

 


Nieuw in het opleidingsaanbod: webinars over softskills, informatica en talen

 

Een 'webinar' is een korte opleiding van maximum 1 uur, waarbij de deelnemers achter hun computer of tablet zitten en op een afgesproken tijdstip een 'live'-uiteenzetting van een docent volgen. Via chat hebben zij de mogelijkheid om vragen te stellen. De voordelen van een webinar? Snel, doelgericht en interactief, zonder je te moeten verplaatsen.

 


Start in september: upgradetraject voor kandidaat-technieker

 

Zoekt u een nieuwe aanpak om techniekers te vinden en te behouden? Dan begint u bij het selectieproces en het opstellen van de vacature. En, eenmaal gevonden, hoe zorgt u er dan voor dat ze willen blijven? Door hen regelmatig opleidingen aan te bieden. Zo voedt u hun leergierigheid. Op 28 september 2016 start een nieuw 'Upgradetraject voor kandidaat-technieker'.

 


Extra opleidingsbuget elke jonge werknemer

 

Heb je een werknemer jonger dan 26 jaar in dienst of wil je er één aanwerven? Dan voorziet IPV een extra opleidingsbudget van 2500 euro tijdens de eerste 12 maanden van tewerkstelling.

 


Al spelend leren?

 

IPV heeft zelf enkele minigames ontwikkeld over hygiëne en voedselveiligheid. Deze minigames kunnen gebruikt worden als testje na een opleiding, als een ludiek intermezzo in een leertraject of als een kennisopfrissing in het kader van voedselveiligheid of hygiënisch werken. Ook games op maat van je bedrijf zijn op een eenvoudige manier mogelijk.

 


Externe kijk voor verdere professionalisering van het personeelsbeleid

 

Veggieproducent La vie est belle wil in haar ontwikkeling 'de beste te zijn', eerder dan de grootste. De mensgerichte aanpak van het bedrijf wordt erg geapprecieerd door het personeel. Maar eenieders verantwoordelijkheden en een uniforme manier van werken mochten nog meer uit de verf komen. Daarom liet het bedrijf een HR scan van het personeelsbeleid uitvoeren.

 


Kim's Chocolates pakt het BLITS aan

 

Origineel, verrassend en bewonderenswaardig: zo omschrijven chocoladefijnproevers de producten van Kim's Chocolates. Dat bedrijf doet er dan ook alles aan om de béste Belgische chocolade te maken. Ook het productieproces is bewonderenswaardig. Klaar om het reilen en zeilen van Kim's Chocolates te ontdekken? Hier is je Gouden Toegangskaart!

 


Aldia verwelkomt nieuwe collega's op een fijne manier

 

De eerste werkdagen van een nieuwe werknemer zijn dé leermomenten bij uitstek. Het is belangrijk om niet enkel te voldoen aan de puur wettelijke verplichtingen omtrent onthaal. Maak van het onthaal een echte leerervaring, zoals ook fruitverwerkend bedrijf Aldia gedaan heeft.

 


Duaal leren : hoe ver staan we?

 

In elke nieuwsbrief geven we een stand van zaken van de voorbereidende werkzaamheden. Interessant voor voedingsbedrijven zijn de trajecten elektromechanica en elektrische installaties die uitgewerkt worden.

 


Hoe verbeter je de organisatie van je productie?

 

Chocoladebedrijf Duva voerde enkele succesvolle wijzigingen door op de werkvloer, dankzij een analyse via een organisatiescan. Er is nu een betere spreiding van verantwoordelijkheden en meer zelfstandigheid op de productievloer. Zo heeft zaakvoerder Dominique meer tijd voor commerciële en strategische zaken. Een vooruitgang!

 


Investeer jij al in langer werken bij je werknemers? Mét goesting? Bekijk onze website

 

Langere loopbanen, we kunnen er niet omheen. Maar het moet ook 'werkbaar' blijven, zodat iedereen de eindmeet kan halen. Surf naar de nieuwe website www.langerwerkenmetgoesting.be en ontdek tal van praktische tips en tools om te evolueren naar een organisatie die oog heeft voor de noden van oud én jong.

 


Werkbaar werk en opleiding in het sectoraal akkoord

 

Het jongste sectoraal akkoord voor arbeiders en bedienden in de voedingsindustrie bevat twee expliciete luiken over werkbaar werk en opleiding. De dienstverlening van IPV en de uitbouw ervan in de toekomst zal hier wellicht sterk door beïnvloed worden. Wat zegt het sectorakkoord over werkbaar werk?

 


Wie is IPV?

 

IPV is het opleidingscentrum van en voor de voedingsindustrie. Het ondersteunt via vorming en begeleiding de groei van de voedingsindustrie. 
 
Zoek een opleiding

Getuigenissen


Hoe pakken collega-voedingsbedrijven hun opleidingsbeleid aan en hoe maken ze daarbij gebruik van de dienstverlening van IPV?Op zoek naar voedingstechnologen met een passie voor voeding?

 

Foodtechnologists.be biedt studenten, voedingsbedrijven en het hoger onderwijs een uitwisselingsplatform. Je vindt hier opleidingen, stages, vacatures, events en nieuws binnen het domein van voedingstechnologie. Plaats ook jouw vacatures en stageplaatsen op deze website.

 
| Disclaimer | Privacy
  Design by Just Catch Up - Developed by NettoolS